Oppmøte 08:15 parkeringen på Gjestad, Ringveien 79, 2051 Jessheim
Vil du bli plukket opp på Kløfta avtaler vi dette nærmere.

Vi setter nesen sørover og mot Hvitsten nærmere bestemt Ramme gård. Her får vi en times  omvisning i Havlystparken med sjefsgartner Sanna.  

Fra Ramme setter vi nesen mot øst og Spydeberg prestegård. Her har de restaurert den gamle  Prestegårdshagen. Her får vi omvisning og servert lunsj.  

Siste stopp på turen blir Mjærum Stauder og Urtesalg. Et privateid gartneri med masse spennende  planter og med en liten hage til inspirasjon. Vil du ikke handle noe har de bord ute som en kan sitte  og slappe av ved i fine omgivelser. Har du med egen kaffe ol kan du nyte det også her.  

Vi regner med å være tilbake på Jessheim rund kl. 18.00.  

Pris på turen vil bli 500,- for medlemmer og 550,- for ikke medlemmer.  Påmelding ved betaling til konto 1606.20.72419 innen 5. juni. Merk betalingen med navn. 

Velkommen med på tur!  

På Ramme finner du Havlystparken, et parkanlegg uten make, med sin beliggenhet og utsikt ut  fjorden. Her finner du alt fra det norske til det eksotiske: Blomsterallé, urtehage, frukt- og  rosenlunder, eng og arboret. Alt ivaretas av ansatte som arbeider hele året for å få frem den beste  naturen har å by på til alle årstider.  

Parken inneholder også skulpturer som spenner fra oldtiden via mytologi og klassisk stil til vår egen  tid. Her kan du oppleve verk fra kunstnere som Frans og Nico Widerberg, Peter Linde, Marian  Heyerdahl og Per Ung.

Foto av Ramme gård, Hvitsten

Spydeberg prestegård har en av landets best dokumenterte 1700-talls hager. Alt som gror her nå er  tilsvarende slik det var den gang soknepresten Jacob Nicolai Wilse bodde her. Wilse var blant annet  opptatt av hagebruk og ønsket at andre skulle se gleden i det å forene det nyttige med det vakre.

Foto av Spydberg prestegård