Vårt tema er «MAT FRA HAGEN».

Vi har bestemt at vi ønsker å markere VÅR DAG med tre arrangement: et med Ogndal skole, et med 4H / Bygdekvinnelag og et med åpen dag for publikum. I tillegg har vi en stand ved kjøpesenteret Amfi på selve dagen 8. juni.  

Vi deler arrangementene i 4 ulike dager:

VÅR DAG 8. JUNI:

Vi skriver et leserinnlegg i Trønder – Avisa der vi skriver om frivillighet og om Steinkjer Hagelag. Vi bruker noe stoff fra Hageselskapet, i tillegg skriver vi om vår lokale aktivitet.  

Vi har stand på kjøpesentret Amfi der vi deler ut brosjyrer om Hageselskapet og Steinkjer Hagelag samt forteller til de som ønsker det hva vi holder på med. Vi tar gjerne imot flere medlemmer.

Ogndal skole:

Samarbeidet med Ogndal skole begynte i 2021. Vi starter i 2022 med å så inne i klasserommet. Gjennom midlene vi har fått utvider vi skolehagen og omfanget av dyrking og matlaging. Vi har fokus på mat fra hagen gjennom sesongen. Elevene skal være aktivt med i utformingen av skolehagen. Vi inviterer lokal media på besøk i skolehagen en uke før VÅR DAG.

4H

Vi inviterer 4H lagene i Steinkjer kommune til en ettermiddag på tidlig høst til Hagen i Holtaunet. Vi forteller om de ulike fuglekassene vi kan lage. Vi viser oppbygging av pallekarmer til bruk ved grønnsakdyrking og lager bålmat av det som vokser i hagen i Holtaunet.

Bygdekvinnelaga i Steinkjer

Vi inviterer Bygdekvinnelaga i Steinkjer til Fargetuva hos Marit og Torgeir Tessem 2 juni.  Fokuset denne dagen er en mat og smaks – vandring på Fargetuva og mat/drikke fra hagen. Vi inviterer lokal media til å bli med på turen.

Åpen dag

Vi inviterer «alle» til en åpen dag på Hagen i Holtaunet der vi har fokus på frivillighet og Steinkjer Hagelag. Temaet er «Mat fra hagen» og vil foregå på sensommeren.