Vekstskifte handler om hva vi dyrker hvor i kjøkkenhagen
I en kjøkkenhage må vi spille på lag med jord og planter for å unngå opphoping av skadedyr og sykdom eller tømme den for næringsstoffer ved ensidig dyrking.
I en kjøkkenhage må vi spille på lag med jord og planter for å unngå opphoping av skadedyr og sykdom eller tømme den for næringsstoffer ved ensidig dyrking.
Solmodne, smakfulle, varme, saftige og røde. Selvdyrkede tomater, rett i munnen eller i gryta, er noe av det beste hagen har å by på.
Den 27. januar ble vinnerne av NM i honning for 2023 kåret. Det ble konkurrert i tolv kategorier, alt fra løvetannhonning til flytende kystlynghonning. Hvordan blir honningen så variert i smak?
Vi spiser i gjennomsnitt nesten 5 kilo klementiner hver omkring juletider, i følge Opplysningskontoret for frukt og grønt. Dette er usedvanlig bra for oss, mener Birger Svihus, professor i ernæring ved NMBU. Ikke bare ernæringsmessig.
Her til lands er den varme årstiden for kort for mange av de vanlige blomstene og grønnsakene vi vil så. For å utvide sesongen kan vi starte opp inne.
Når sesongen er på hell og avlingen er i hus, er det tid for å gi drivhuset litt oppmerksomhet og en liten puss før vinteren setter inn.
Rips er lite krevende planter, faktisk den mest hardføre bærarten vi har, og kan dyrkes over hele landet.
Med dyrking og gjenbruk i fokus lurer mange på om avlingen blir forurenset av stoffer fra det vi dyrker i. En jordforsker gir oss sikre svar.
Agurk elsker varme og vann, og i juli vokser de så det knaker. Det beste er å dyrke rett i veksthusjorda, eventuelt i store potter – gjerne med selvvanning.
Når ordtaket "i nøden spiser fanden fluer" blir til "i nøden spiser flua epler"...