Økologisk dyrkingForedragsholdere: Kirsty McKinnon og Anniken Fure Stensrud, Norsk senter for økologisk landbruk (NORSØK).
Å drive kjøkkenhagen økologisk handler om å dyrke på lag med naturen og med kunnskap vi henter fra naturlige prosesser. Det betyr at vi med et mangfold av vekster skaper et eldorado for insekter og annet dyreliv og videre at vi tar godt vare på jordorganismene. De vil i retur hjelpe oss med å bevare og utvikle en fruktbar og fin matjord. Kjøkkenhagen gir oss medisin, mat, mosjon og mye moro.
Tema på kurset:
- Eksempler på kjøkkenhager, store og små. Inkludert pallekarmhage
- Hvordan starte kjøkkenhage:
* Planlegging
* Jordliv
* Oppal av småplanter
* Gjødsling
* Kompostering
* Plantestell
* Redskaper
* Vekster for nybegynnere og viderekommende
NORSØK er opptatt av at lokale ressurser skal brukes i matproduksjon enten det dreier seg om kjøkkenhage eller større gårder. Eksempler på lokale ressurser kan være kompost, tang eller hestegjødsel fra staller i nærområdet.
Kirsty har skrevet boken «Kjøkkenhage – dyrk økologisk for norsk klima». Denne vil være til salgs på kurset.
Kurset er gratis, men du må melde deg på kurset via linken nedenfor, påmeldingsfrist 16. mars:

Gratis minikurs: Økologisk kjøkkenhage (deltager.no)

Rauma Hagelag selger lodd 🍀
Det vil bli servert kaffe, te og litt å bite i.
Dette blir tilberedt og servert av elever fra kokkelinja ved Rauma vgs.
Hjertelig velkommen 😍
Arr.: NORSØK i samarbeid med Økologisk Norge og Rauma Hagelag.