Kurs- helt gratis for alle medlemmer i Vega hagelag.

Bli trygg med fermentering

Dag: Tirsdag 8.oktober

Tid: kl 18.00-21.00 ( kanskje er vi ferdig før)

Hvor: Verdensarvsenteret

Har du lyst til å lære deg å fermentere så har du muligheten til å delta på et lite kurs der vi lærer å lage fermentert kål. Vi kommer også til å vise hvordan du senere kan lage Kombucha som er en enkel drikk som du lager av te og en scoby.

Du trenger ingen forkunnskaper, du lærer det du trenger for å lage din egen fermentert kål, eller kanskje du vil tilsette litt krydder slik at det blir surkål til jul? Du velger.

Det vil bli litt teori i starten der du lærer litt om hva fermentering er, helsefordeler med fermentering, hva som kan fermenteres og nyttige tips for å lykkes. Etter kurset vil du ha kunnskaper slik at du også kan fermentere andre grønnsaker eller lage en fermentert drikk.

Utstyr du må ta med selv: En stor bolle/bakebolle, skjærebrett, kniv, en glassbeholder (gjerne et norgesglass), håndkle for å tørke hender underveis, et kålhode, ei notatbok og noe å notere med.

Vi har salt og krydder

Alle må hjelpe til med å rydde etter kurset.

For å delta sender du Arnhild ei melding på 48096057 eller skriver deg opp på arrangementet som er opprettet inne på Facebook gruppen til Vega hagelag. Frist for påmelding er: Fredag 4.oktober.