plantemarked

I tradisjonens tro har Hagelaget sitt store plantemarked også i år. Alle planter trenger større plass etter hvert for å bli frodige og store. Det vil si de har veldig godt av å bli delt, om ikke hvert år, så med noe få års mellomrom. Fordelen med planter fra hagelagets marked er at de er utprøvd her i distriktet, utvalget er stort og populært.

sommerfugl

Hagelaget tar imot både sommerblomster, stauder (flerårige planter), krydderurter og grønnsaker. De pollinerende insektene, deriblant sommerfugler, bier og humler, som alle er veldig glade i sommerblomster.

Har du overskudd planter kan du gi dem til hagelagets plantemarked. Om du ikke husker navnet på planten kan vi hjelpe til med det. Og trenger du blomsterpotter er det flere av oss som har et overskudd av potter i ulike størrelser, ta gjerne kontakt med styret. Ellers er det også mulig å bruke feks yoghurtbeger og/eller melkekartonger.

pla

Plantemarkedet er Hagelagets viktigste inntektskilde. Pengene brukes bla til foredragsholdere, studieringer og bidrag til studieturer for hagelagets medlemmer. Som vanlig bestemmes priser på planten etter pottestørrelse, og hvor sjelden planten er.

Utgifter til plantejord får du refundert mot kvittering. Du kan også få hjelp med å plante i potter. Ta kontakt med noen i styret, navn, e-post og mobilnummer står på side 2 i KOMPOSTEN.