MEDLEMSMØTER OG KURS I KRANSEBINDING OG BLOMSTERDEKORASJONER

Bilde av Jane Torp Børresen

Krans på dør23. november 2023 inviterer vi til medlemsmøte/temamøte om kransebinding. Jane Torp Børresen og Tone Slåsveen vil stå for den faglige delen. Jane har fagbrev fra Vea, og vil demonstrere teknikker og egnet utstyr for binding av kranser, og viser hvordan en krans bygges opp, med assistanse fra Tone.

Dette blir første kveld for de som vil gå kurset «Kransebinding og blomsterdekorasjoner» men møtet er åpent for alle som er interessert i å lære om kransebinding.

Kranser kan lages som en tradisjonell barkrans, eller vi kan kombinere forskjellige elementer etter egen fantasi og smak. Kranser kan vi binde hele året av det vi finner til de ulike årstider, det er bare fantasien som setter grenser for hva slags «ingredienser» vi bruker. Teknikkene for å binde kransen blir de samme. 

Vi oppfordrer de som som har lyst til å samle kongler og bar m.v å gjøre det nå før snøen kommer. Etter at instruksjonstimen er over, får vi tid til å binde på våre egne kranser. Ta med det materialet du ønsker, halmkrans, kransebindingstråd (den får du kjøpt i blomsterbutikker eller eller i hobbybutikker) jeg har ofte kjøpt i bobbybutikken/garnbutikken i 2. etasje på kjøpesenteret på Raufoss. Der bruker de også å ha halm-kranser. Halmkranser kan også kjøpes hos Clas Olson, Plantasjen og i ulike blomsterbutikker. En avbitertang er også kjekt å ha. Om du har materiale som stikker, er det lurt med tynne hansker (akryl mv). Hvis du har lyst til å lage en konglekrans trenger du mange kongler.

Krans med røsslyngKaffe/te og sosialt samvær.

Inngangspris kr 100,- blir regnet som kursavgift for de som ønsker å følge Kransebinding og blomsterdekorasjonsringen. Inngangsavgiften dekker også kaffe/te med noe attåt. (Ikke medlemmer kr 150,-)

Neste kursdag/temamøte blir 18. januar og siste kursdag blir en praksiskveld 25. januar. 

Bilde av Liv Rigmor Sølland