Kveldens tema: Beredskapshagen, slik får du mat ut av plenen.
 
Foredrageholder er Anders Nordrum, grunnlegger av foretaket Datsja. Han  er gartner, pedagog og lærer og har mange år bak seg som lærer i gartnerfag ved Gjennestad videregående (tidligere gartnerskole). De siste 12 år har han jobbet i Kriminalomsorgen med gartnerfag som verktøy.
Datsja AS så dagens lys i 2015, og siden da har han og kona, Barbro, drevet kunnskapsformidling både gjennom blogg, kurs og foredrag. I samarbeid med NORGRO oppformerer og sprer de virusfri sjalottløk og tørråteresistent potet, pluss beredskapspakker med frø for langtidslagring i fryseboks.  I 2021 ble også boka Beredskapshagen, slik får du mat ut av plenen til, i samarbeid med dattera, Maria, som har skrevet boka.
Målet er å styrke egenberedskapen eller befolkningsberedskapen, der også hagen kan spille en viktig rolle. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. For om alle gjør litt, er storsamfunnet bedre rusta til å ta seg av de som trenger det mest.
Foredraget vil gi en enkel innføring i egen og andres erfaring og kunnskap når det gjelder dyrking og lagring av ulike grønnsakslag, og der også gammel kunnskap har en plass. Det vil også  handle en god del om jord og jordeliv, og hvordan få en god og fruktbar jord med hjelp av lokale og minimale resurser, uavhengig av hagesenter. Det hele spesielt med tanke på økt matberedskap i en krisetid.