I samarbeid med Bygdekvinnelaget arrangerer vi møte med fermentering av grønnsaker og annen mat som tema.
Fermentering er en gammel konserveringsteknikk som er blitt super trendy. Ved å fermentere (melkesyregjære)grønnsaker og annen mat, lager du matvarer som er sunne og næringsrike. Spesielt bra for deg som trenger en bedre bakterie balanse i tarmen. I foredraget FERMENTERING, vil Gry presentere begrepet fermentering og forklare inngående hva som skjer og hva som er hensikten bak å fermentere ulike matemner. Foredraget settes i historiske rammer, men det fokuseres også på hvordan korn, melk og ulike grønnsaker kan behandles for optimal fordøyelse og næringsoppgave i vår tid.

Gry Hammer er en av Norges fremste fermenteringseksperter, og har skrevet bøkene: Fermentering, Fermentert mat og drikke, Sunt snop & snacks, Fra jord til bord, Den moderne jeger og Kraft og andre styrkedrikker.

Gry har med bøker og startere til konservering.

Møte er åpent for alle, men det er 100, - i inngang for alle som ikke er medlemmer av Hageselskapet Våler og Svinndal og
Bygdekvinnelaget i Svinndal.

Fint om det trykkes SKAL på arrangementet vårt påFacebook slik at vi er sikre på at alle får plass.

Det blir enkel bevertning og loddsalg.
Hilde Beate står og selger sine flotte vinkasser, brett mm i tre.

Velkommen til en lærerik og spennende kveld.

Hilsen Bygdekvinnelaget og Hageselskapet Våler og Svinndal