Limagarden bygdetun har i flere år vært stedet for et vårlig treff i samarbeidet mellom Jærmuseet og Hageselskapet Rogaland, der også de tre nærmeste hagelagene er gode medspillere.

Blomster til salgs

Blomster til salgs

Blomstersalg, solsikkesåing og blomsterdekorering for barn er selvfølgelig med på en vårmønstring som dette, men også blomsterquizz, hoppetau og stylter hører med. Vi glemmer heller ikke plommegrøt, rabrabragrøt og lapper som gikk unna.

BlomsterdekoratørerBlomsterdekorering

Ekstra kjekt i år var det at vi kunne plante gamle eple og pæresorter på Lima, der vi vet at de hadde både frukttre og bærbusker i hagen sin. Vår lokale podeekspert, Ragnvald Gramstad, hadde podet nærmere 20 frukttre som ble plantet av ivrige «gjester», barn så vel som voksne. Den gamle frukthagen er en gjenoppliving av et tidligere prosjekt som Hageselskapet Rogaland hadde med Jærmuseet om gamle hager.

Kjekt var det også med en hilsen som kom etter at alle var gått hjem: «Tusen takk for en nydelig dag på Limagarden. Mvh Erika, Kiri Olivia og Linnea». Vi tror den kan være en hilsen fra de fleste denne dagen! 

Treplantere