Når tela setter seg i jorda, er det ikke like lett, selv om vi har plantet løk i romjula og brukt spett for å komme ned i jorda. Men jo før, jo bedre, for når løken kommer i jorda danner den røtter, og det er disse som er grunnlaget for neste års blomstring. I tillegg har blomsterløken en egen næringspakke som gjør at den klarer å overvintre. 

Tulipan i rekkeTommelfingerregelen om plantedybde er minimum 2 ganger løkens høyde. Selv legger vi den med ca 3-gangen. Kjøper du løk, så står det som regel en bruksanvisning på pakken. Det er best å plante i god jord, uten stein, og med god drenering under. 

Løken plantes med spissen opp, men fortvil ikke om du bommer. Blomsten finner nemlig veien opp selv. Det er også et tips for å forlenge løkblomstringen, i både bed og potter, at du setter løkene annenhver opp og ned. De blomstene som må ned for å snu, de trenger kanskje en uke lenger, og da forlenger du blomstringen.

Sett mange løk sammen, det gir best og finest resultat, og om regner uteblir etter plantingen, så vanner du for å stimulere veksten. 

Tulipan i kurvNeste år, etter blomstringen, er det lurt å la løkblomstene visne helt ned for at løken skal ta tilbake næring som den har sendt opp i stilk, blader og blomst. Da er et godt råd å plante i kurver, som du bare spar opp slik de står og setter de bort fra bedet. For akkurat der skal det jo gjøres klart til sommerblomstring.

Jo da, vi gleder oss til våren og et nytt hageår. Lykke til!