Sylteagurker
Å sylte agurker slår aldri feil, de verken mugner, gjærer eller råtner.
Legg agurkene i saltvann natten over. La de renne av på et rent kjøkkenhåndkle. Legg dillkroner og agurker lagvis i store glass. Kok opp eddiklake av eddikessens, sukker og vann (oppskrift på flasken til Hvedings 35 % eddikessens).
Slå den glohete eddiklaken over agurkene til de er helt dekket. Neste dag slås eddiken av, kokes opp på nytt og helles over agurkene igjen. Nå skal lokkene skrus godt igjen, glassene avkjøles og settes til lagring til bruk gjennom vinteren.
Oppskrift på sylteagurker
Denne oppskriften pleide å stå bakpå flasken til Hvedings Eddikessens, men er fjernet på dagens flasker. Fortvil ikke, her er den:
- 200 små agurker (ca 2,5 kg)
- 1/2 kg sukker
- 1 1/2 liter vann
- 2 1/2 dl Eddikessens 35 %
- 1 kvast dill
- 1 pepperrot
Agurkene legges natten over i saltlake (1 1/2 dl salt til 1 liter vann). Taes opp, tørres av og legges i glass sammen med dill og pepperrot. Sukker, vann og eddik kokes opp og helles kokende overagurkene. La stå ett døgn. Helles av og kokes opp. Helles tilbake på agurkene igjen. Avkjøles og lokk skrus på.