Hage på balkongenEn balkong er en stor ressurs og det øker verdien på boligen betraktelig, så det er all grunn til å prøve ut de mulighetene et lite privat utendørsareal kan tilby. Vel er sommer- og utesesongen kortere hos oss enn mange andre steder i landet, men i Hage på balkongen finner du råd og inspirasjon som hjelper deg å skape deg den lille balkongverdenen du måtte drømme om hele året igjennom. Med planlegging, inspirasjon og kløkt er det nesten utrolig hva selv en liten balkong kan romme.

Grenseløse balkonger

I gamle dager var det sommerblomster som rådde grunnen på balkongen. Balkongkassene var like, ikke så store og det var nokså stramme regler for hva som var tillat og ikke i mange borettslag. I dag er friere tøyler og balkonglivet preges av sin eier. , Noen har små trær og alltid grønne busker som overvintrer. Det er  populært og økonomisk og miljøvennlig med staudr som kommer tilbake år etter år. Mange vil dyrke grønnsaker, kryddervekster og bær – og sommerblomstene fortsetter å glede mange balkongeiere og forbipasserende! De samme reglene gjelder i alle hager, balkong eller ei, det gjelder å finne fram til de plantene som er riktige for din balkong, som trives og gir glede. 

Balkongsmart

Hage på balkongen har mye på hjertet. Alt fikk ikke plass mellom bokens permene så her finner du mer lesestoff og flere bilder, som det henvises til i boken.

Vi vil også legge ut mer spennende balkongstoff på denne siden etter hvert. Det kommer små påminnelser om nye ting via sosiale medier og i vårt nyhetsbrev, så følg oss gjerne.

Vi ønsker deg lykke til med ditt balkongprosjekt og husk at dersom du er medlem og har grønne spørsmål, både om ting som planlegges eller ting som ikke gikk som planlagt, så kan du kontakte våre fageksperter. Alle medlemmer får svar på sine spørsmål!

Og tilbudet om medlemspris på hageplanlegging gjelder selvsagt også for balkonghager, på linje med alle våre andre medlemsfordeler.