Squash ligner en agurk, men er noe kortere og formen er rund eller kantete. Fruktkjøttet ved høsting skal ha fast, jevn konsistens med nøytral smak. Fargen på skallet er mørkegrønn, grønnstripet eller gul.

Dyrking

Squash bør sås inne i april-mai og stå ved om lag 25 °C inntil frøene har spirt. Plantene settes så ved om lag 20 °C og plantes ut når faren for nattefrost er over om lag tre til fire uker etter såing. Radavstanden og avstanden i raden bør være en til to meter. På riktig lune og varme steder kan squash sås på friland når jorda er blitt varm. For å få et lunt vekstmiljø kan plantene dekkes med fiberduk.

LES MER OM DYrKING AV SQUASH

Sesong

Squashen kan høstes når de er om lag 15-20 centimeter lange i perioden juni til september og lagres best ved 5-8 °C og høy luftfuktighet for å hindre uttørring. Squash bør ikke lagres kaldere enn 4 °C.

Bruk

Squash brukes fersk i salater, gryter, lett woket eller grillet etc. og egner seg som tilbehør til kjøtt og fisk. Squash har i seg selv lite smak, men tar gjerne opp smak fra andre ingredienser. Rå grønn squash har samme anvendelsesområdet som agurk og kan brukes naturell i forskjellige salater kuttet i skiver eller biter. Den kan deles i to, fylles med kjøttdeig og hakket løk, og stekes i ovnen. Squash er en av ingrediensene i den franske grønnsaksretten ratatouille. Den er mager og inneholder bare 15 kalorier per 100 gram og består av 95 % vann. Blomstene kan også brukes, de kan fylles og friteres.


Botanisk navn: Cucurbita pepo
Norsk: squash, sommersquash
Engelsk: Summer squash, Courgette, Zucchini
Tysk: Courgette, Zucchini
Fransk: courgette
Spansk: calabazin, zucchini
Italiensk: zucchina