For å få plantene dine til å trives er det viktig at de får nok næring, vann og plass til røttene. Det er derfor viktig å velge store potter. Dyrker du på en balkong, er det også greit at pottene er så store og tunge at de ikke velter i vinden. Mange potter har en smart utforming som gir mye plass til jord, men tar opp liten gulvplass på balkongen.Hosta i potte.

Trenger næring

I store potter er det plass til mer jord, noe som gjør at plantenes røtter kan strekke seg ut og hente næring i et større område enn i en potte med lite jord. Men uansett stor eller liten potte, planter som vokser i potter må få tilført næring for å trives over lengre tid.

Frodige potter ved trappen.

Oregano i en rustikk potte.

Broketbladet hosta i brun potte.

Vannkanne-flytende-gjodselLangtidsvirkende gjødsel i jord i en sort potte

Næring i mange former

Det er mange måter å tilføre næringen på. Mange sverger til svakt gjødselvann ved hver vanning gjennom sesongen, men andre ordner saken ved å blande inn langtidsvirkende gjødsel i jorda når de planter.

Det fins en rekke gjødselprodukter i handelen; flytende, pelletert, organisk og kunstgjødsel, også kalt mineralgjødsel. Hva du velger er opp til deg, det viktige er at du gjødsler regelmessig og at du leser på pakken/posen/flasken og ikke overdoserer. Plantene kan ikke nyttiggjøre seg overskuddet og sender overskuddgjødsel ut med vannet. Altfor kraftig dose kan være skadelig for plantene.

Du kan også lage ditt eget gjødselvann av brennesle. Slik gjør du 
Advarsel: Det lukter ikke godt!

Balkong med benk, potter, villvin, bambuslevegg.