Selv om det fortsatt er vinterlig, er det noen som er så heldige at de første løkblomstene i hagen har kommet fram. Perleblomst er blant dem som er litt tidlig ute. Gravmyrt, som jo er vintergrønn, er det mange som har i hagen. Vi som ikke er så heldige at vi har tidlige vårblomster eller vintergrønt i våre hager, kan finne fine materialer i blomsterbutikken. 

I denne kransen har jeg brukt gravmyrt (Vinca minor), hvit perleblomst (Muscari), svibel (Hyasint), gren-nellik, knopper av fresia og brudeslør (Gypsophila)

blomsterkrans til håret av løkblomster

blomsterkrans til håretLager du kransen til et spesielt antrekk, kan du fint bytte ut noen av blomstene jeg har valgt med blomster i andre farger, slik at de matcher festplagget.

Gren-nelliker, brudeslør og perleblomster er fine blomster å bruke i krans, da de holder forholdsvis lenge uten vann. Det eneste du må være oppmerksom på er at stilkene til perleblomstene er ganske myke. Legg litt grønt langs sidene av perleblomsten eller bruk litt florateip for å gi den litt ekstra støtte. 

Resultatet er en personlig og lett krans som passer bra til vårfester og ikke minst til konfirmasjonsdagen. 

Et alternativ til konfirmanten kan være en corsage til håndleddet. Her har jeg brukt: Lavendel, gren-nellik, tistel, brudeslør, eukalyptus og en roseknopp. 

corsage - håndleddbukett - av blomsterBindes enkelt rundt håndleddet som en lekker detalj, eller et supplement til kransen på hodet.