'GRAVENSTEIN'

Syrlig, sprø, ypperlig til å bake med og frisk å spise. – Greta Husebø, Tolvsrød

'IDUNN'

Idunn er en favoritt av helt åpenbare årsaker. Gir veldig god eplesaft, godt spiseeple og er tidlig, slik at det kan dyrkes i områder lengre nord – supert i Trønderlag. – Idun Berg

RØD PRINCE

Syrlig og akkurat passe stort eple. – Elisabeth Diane Bjørnevik

'AROMA'

Eplene er flotte på treet, vakre på fruktfatet, kjempegode på smak, fantastiske i bakverk, som eplemos og saft. – Bente Mo, Norheimsund

Nydelig smak og flott rødfarge. – May Kristin Sviland, Sandnes

Jeg har et lite tre fullt av store saftige 'Aroma'-epler. De er modne nå, litt sene. Jeg pakker hvert eple inn i en serviett og oppbevarer dem fint frem til jul. – Randi Koch, Oslo

'SUMMERRED'

Blomstrer vakkert på våren. Det er en epletype som holder hvor eplene holder seg faste og syrlige noe som passer godt for oss som har tilhold her. Veldig god til eplekaker og lager herlig lyserød gele. – Gunn-Helene Krogstad

'FILIPPA'

De er saftige lenge og varer utover høsten. Minner meg om jul i gamle dager da jeg var liten. – Astrid Modalsli Andersen, Sandefjord

Nydelig i eplekake. – Trine Lise Edvartsen

'LEIKNES'

Far dyrka den eplesorten, var så søt og god. Svært store eple. Smakar barndom. – Gina Horve Osaland

'DISCOVERY'

Det er hardført nok til å ha i hagen min, gir god avling, er et godt spiseeple, og kan fint brukes til eplekake og eplechutney. Jeg bruker det også i min "shot" av grønnkål, persille og ingefær. – Torill Wilskog, Ramnes

Dette er det nærmeste man kan komme det perfekte eplet! Fargen, størrelsen, konsistensen og ikke minst smaken. Hanne Marie Nygårdseter, Kongsvinger 

'KATJA'

Bærer frukt kvart einaste år. Gode til å ete, og lage eplekaker av. Tåler godt vestlandsveret med mykje regn og vind. H2. Er modne fra begynnelsen av september. Eg oppbevarer dei i kjøleskap utover hausten og vinteren. – Aina Anita Habbestad, Urangsvåg

Først og fremst på grunn av den gode søte, milde og runde smaken. I tillegg har Katja en nydelig rød farge på skallet og et nesten helt hvitt, delikat fruktkjøtt. På toppen av det hele er eplene motstandsdyktige mot sykdom, blanke og plettfrie. Veldig gode til kompott, kaker og syltetøy. – Hilde Eikaas, Sandefjord

epler