Annonse
Herlige eplesorter
Elle melle, hvilken eplesort skal du velge? Her er noen av våre følgeres favoritter.
Annonse
'GRAVENSTEIN'
Syrlig, sprø, ypperlig til å bake med og frisk å spise.
'IDUNN'
Idunn er en favoritt av helt åpenbare årsaker. Gir veldig god eplesaft, godt spiseeple og er tidlig, slik at det kan dyrkes i områder lengre nord – supert i Trønderlag.
RØD PRINCE
Syrlig og akkurat passe stort eple.
'AROMA'
Nydelig smak og flott rødfarge.
Jeg har et lite tre fullt av store saftige 'Aroma'-epler. De er modne nå, litt sene. Jeg pakker hvert eple inn i en serviett og oppbevarer dem fint frem til jul.
Eplene er flotte på treet, vakre på fruktfatet, kjempegode på smak, fantastiske i bakverk, som eplemos og saft.
'SUMMERRED'
Blomstrer vakkert på våren. Det er en epletype som holder hvor eplene holder seg faste og syrlige noe som passer godt for oss som har tilhold her. Veldig god til eplekaker og lager herlig lyserød gele.
'FILIPPA'
Nydelig i eplekake.
De er saftige lenge og varer utover høsten. Minner meg om jul i gamle dager da jeg var liten.
'LEIKNES'
Far dyrka den eplesorten, var så søt og god. Svært store eple. Smakar barndom. – Gina Horve Osaland
'DISCOVERY'
Det er hardført nok til å ha i hagen min, gir god avling, er et godt spiseeple, og kan fint brukes til eplekake og eplechutney. Jeg bruker det også i min "shot" av grønnkål, persille og ingefær. – Torill Wilskog, Ramnes