Når du skal dyrke blodbeger (Rhodochiton atrosanguineus), er det nødvendig å ta frem alt du har av tålmodighet. Den har både lang spire- og dyrkingstid, så for å få glede av planten før frosten kommer om høsten, bør du så frøene allerede i begynnelsen av januar.

Selve såteknikken er lik som for andre frø, med unntak at de ørsmå frøene spirer best i lys. Slik sår vi frø. For å hindre at frøene tørker i løpet av den lange spiretiden, som varer fra 2–6 uker, kan du sprinkle over et veldig tynt lag vermikulitt (et mineral som holder godt på fuktigheten – kjøpes i hagesenteret). Frøene spirer ujevnt, noe som sammen med at frøplantene i starten er ørsmå og veldig utsatt for tørke, er noe av utfordringen med blodbeger.

Blodbeger som klatrer på armeringsnett.Når du skal så allerede i januar er det helt nødvendig å installere tilleggslys. På denne tiden er dagen alt for kort og det naturlige lyset gir for lite intensitet. Resultatet av å dyrke planter i for lite lys, særlig i kombinasjon med for høy temperatur, gir lange og slengete planter.

Når plantene har fått litt størrelse, del dem forsiktig fra hverandre og plant hver og en om i egne potter i god jord, dette kaller vi å prikle. Når plantene begynner å strekke seg og har fått en del varige blad, knip av stengelen for å få tettere planter. Gi de små klatreplantene en pinne å klatre på, så unngår du at plantene vikler seg i hverandre. Plant trinnvis om i større potter etter hvert som de vokser seg større.

Blodbeger i drivhusSå er det bare å stelle, vanne og gjødsle fram til våren. Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Før du planter ut, husk å herde plantene. Herding er gradvis tilvenning til utelivet  der det både er skarp sol, varierende temperatur og lumske vinder. 

Avklippet blodbeger, klar til overvintring,

Tips! Har du plass og mulighet kan blodbeger gjerne overvintres tas inn om høsten og overvintres frostfritt. De er flerårige og kan overvintres sammen med pelargonia, litt kjølig og lyst. Så slipper du å nye planter hvert år.