En slik krans understreker at i dag er det en spesiell dag og at det må feires. Det er sjelden man føler seg finere enn med en krans av ferske blomster i håret!

Romantisk hårkrans i pastell

Kransen består av mange ulike organiske former. Fellers for dem er at de er nokså myke og fluffy. Kransen er full av detaljer, fra hver vinkel ser du noe nytt. Fargene går i pastell. 

Materialene:
Småblomstret brudeslør (Gypsophila), knerisp (Limonium), myrull (Eriophorum), marikåpe (Alchemille), fagerbusk (Kolkwitzia), strå etter ønske (kjøpt i blomsterbutikk), tørket Ruscus (lys rosa og lavendel farge, kjøpt i blomsterbutikk), ryllik (Achillea), frøstand fra alpeklematis, lavendel (Lavandula) og papirblomst (Helichrysum, ikke avbildet) 
Andre tekniske materialer:

2 tykke stålstrenger, florateip, myrtetråd i sølv, tang, blomstersaks, sprayflaske og et silkebånd eller røft stykke hamptråd til å feste kransen med. 

Romantisk hårkrans i pastell

Planlegging og materialvalg er største del av jobben. Vinklingen er selve kosen. 
I denne kransen har jeg lagt vekt på de små detaljene, men det er fullt mulig å lage en krans med større materialer som vil gi et mer volumiøst uttrykk. 

For å oppnå harmoni er det viktig med en jevn fordeling av materialene, men jeg lar det være naturlige variasjoner.
Underveis tenker jeg på at detaljene jeg vil framheve skal være mer midt på kransen, og at det blir en myk avslutning og begynnelse på hver side. Jeg vikler slik at overgangene blir myke og at tekniske hjelpemidler ikke synes fra utsiden.

Sørg også for at kransen blir praktisk og behagelig for den som bære den. Unngå at ståltrådender skaper kløe eller stikker inn mot hodet.

For å lage denne kransen har jeg både plukket blomster fra egen hage og handlet i blomsterbutikken. Jeg har valgt blomster som tåler å stå lenge uten vann og som også har den egenskapen at de holder seg fint når de tørker inn.

Det er viktig at alle materialer har trukket vann i forveien, med unntak av de tørkede delene. 
Bruk den teipende stålstrengen som base og vikle i vei. Siste finish er å binde det hele sammen med et silkebånd eller hamptråd.

Vær obs på at dersom du oppbevarer en krans med tørkede materialer kjølig og dusjer dem, kan de miste litt av sin fluffy karakter. La heller de friske materialene trekke godt opp med vann først, fremfor å dusje mye etter at materialene er viklet på.