Kurs i hageplanlegging.

Den bærekraftige hagen I mange tiår har “plenørken” vært en trist fellesbetegnelse for det store flertallet av norske hager. Men med økende bevissthet rundt miljø, klima og bærekraft, så er både interesser og estetiske preferanser hos den typiske hageeieren i endring. Nå skal hagene bugne av liv og mangfold, det skal summe av pollinatorer i blomsterenger, dyrkes til selvforsyning og komposteres. Og godt er det for både kropp, sjel og kloden vår! Men… hvor skal en begynne når plenørken skal forvandles til oase?

Hos Bybonden er vi så heldige å ha med oss en vaskeekte landskapsarkitekt i teamet. På dette kurset i bærekraftig hageplanlegging loser hun oss gjennom forvandlingsprosessen: Fra den overordnede hageplanen til de mer konkrete tiltakene vi kan gjøre for å tilrettelegge for pollinatorer, dyre- og fugleliv og grøderike avlinger. Samtidig som vi minsker miljø- og klimabelastningen vår.  

 

Vi legger også opp til litt gruppearbeid på slutten av kurset, der du kan skissere og utveksle tanker om din egen hageplan. Ta derfor gjerne med litt fargeblyanter og penner, og enda bedre om du har en utskrift av flyfoto/ kart.