Når den er avblomstret liker den godt en tørkeperiode en måneds tid. Klipp av den visne blomsten, men la stilken stå igjen og visne ned. Løken tar næring fra denne.

Etter at blomstersilken er visnet ned og løken har fått tørkeperioden sin, steller du den som en som en vanlig stueplante, men når faren for nattefrost er over kan den flyttes ut på terrassen eller du kan plante den i blomsterbedet. Løken skal plantes med 2/3 av løken over jorda og det er viktig å ha god drenering om den står i potta. 

Gjennom sommeren står den med fint bladverk, men trenger mye næring for å komme seg etter siste blomstring og gjøre seg klar for en ny. Når høsten nærmer seg, trenger den en hvile og tørkeperiode. Om den ble plantet i bedet tar du den opp, pakker den inn i avispapir og lar den tørke et par uker. Står den i potte, avslutter du vanningen. 

Inn i oktober vil løken ha en litt kjølig hvileperiode. Den kan gjerne få låne et kjøleskap en måneds tid. Legg gjerne løken også der, den du evt. tok opp fra bedet og som ligger i avispapir.

Amaryllis i kjøleskap

Etter oppholdet i kjøleskapet (eller kjøle/hvileperioden) pottes den om, får god jord og settes lyst og varmt. Fjorårets bladstilker skjærer du av 2-3 cm over løken. Vær forsiktig med vanning til du ser at den begynner å vokse på ny og vil gjerne blomstre igjen siden det snart er en ny jul. I denne perioden trenger den heller ikke næring.

Vil du lese mer om julens blomster og stellet etter blomstring, så finner du mer om det inne på sidene til Hageselskapet.

Om de mange navnene på denne planten, henter vi litt fra en side hos Garden Living om Ridderstjerne og Amaryllis på norsk og Hippeastrum på latinsk. Her finner du også alt om stell av planten.