Fuchsia magellanica Riccartonii

Denne planten som på norsk kalles Magellan-tåre, er en del av den store fuksiafamilienDen kan stå ute hele året i store deler av Rogaland. Den er sterkere enn flere av dens mer kjente slektninger og blomstrer fra juni/juli til frosten kommer. Mest vanlig er Fuchsia magellanica Riccartonii, men også Fuchsia magellanica var molinae klarer seg ofte hos oss i Rogaland. 

Fuchsia magellanica var molinae

I sitt opprinnelsesland vokser den langs bekkefar og i våte områder, noe som sier oss at den liker godt å ha det litt fuktig rundt seg.

Fuchsia magellanica kan hos oss bli en busk opp til 1,5 m høy og bred, men det hvor stor den skal bli bestemmer vi mye selv ved beskjæring. I litt kalde vintre, også i Rogaland, fryser den helt ned, men vokser fort opp igjen fra roten. Vi vet at noen også skjærer den helt ned til roten hver vår. Vi besøkte Shetland i sommer, og der stod Fuchsia magellanica flott i mange hager, både som hekk og frittstående busker.

Fuchsia magellanica er lett å formere ved stikling, men den kan også under gode vilkår komme med bær som både er spiselige og som fort setter nye planter.