Kongsberg Hagelag i samarbeid med Kongsberg Kommune inviterer til Kompostkurs

Grethe-Karin og Ragnar Veum kommer og holder foredrag.

Kurset er gratis for medlemmer i Kongsberg Hagelag. For andre koster det kr 100,-

Påmelding med navn, telefon og om du er medlem i hagelaget sendes til gerd.reve@ebnett.no innen 30.mars.

Samtidig kan du melde deg på til studiebesøk ettermiddagen 9. april. Dette er hos Grethe-Karin og Ragnar i Hyggen (samkjøring i private biler) og du vil da lære mer om kompostering i praksis og hvordan du kan bygge din egen godkjente beholder. Oppgi i påmeldingen til det teoretiske kurset 8. april hvis du også ønsker å være med 9. april.

Senere vil vi også arrangere workshop og felles materialinnkjøp for de som ønsker å være med og bygge selv.

Ragnar skriver: "Vi startet for mange år siden -25-30 år- med kompostering av matavfallet, og prøvde ut flere ferdigkjøpte kompostbeholdere. Beholderne i plast -vi prøvde flere typer- holdt ikke mål. Da vi i 2017/18 fant fram til en beholder fra Ecobring, ble vi fornøyd. Den var godt isolert og klarte komposteringsprosessen godt selv i atskillige kuldegrader. I tillegg var den enkel å tømme. Isoleringen og jevnlig tilførsel av strø fra en dunk ved siden av beholderen, gjør at vond lukt  ikke er noe problem. To år etter brukte vi Ecobring-beholderen som modell og laget selv en helt maken. Å ha to beholdere er gunstig for at innholdet får ligge et år til modning før det taes ut og blandes i kaldkomposten.

Ragnar antyder at prisen for materialene han brukte for å bygge denne beholderen, ligger på kroner 2 500/3 000, men en kan lage en mindre størrelse enn dette. Det vil bli laget en mindre ved demonstrasjonen.