Øvre Eiker hagelag inviterer sine medlemmer, samt medlemmers familie og venner, til en heldagstur med hage i fokus. Vi reiser med buss fra Hokksund til Vestfold og besøker to private hager, et gartneri/hagesenter, og vi nyter en deilig middag på Åsgårdstrand Hotell. Velkommen til en hyggelig dag med likesinnede!

Turen gjennomføres under forutsetning av minst 20 påmeldte, og vi har en begrensning i antall buss-seter. Her gjelder det å være først til mølla! 😊

 

Tid: Søndag 25. juni, fra kl. 09.30 til ca. kl. 19.00

Oppmøtested: Hokksund stasjon, i god tid før avreise.

Reisemål: Tolvsrød ved Tønsberg, Teie på Nøtterøy, Nykirke ved Horten, og Åsgårdstrand.

Meny Åsgårdstrand Hotell: Tradisjonell laks med sandefjordsmør, kokte poteter og agurksalat. Varm eplekake med krem og kaffe. Si ifra om behov for annen meny pga. allergi e.l.

 

Pris for medlemmer: 670 kroner. (Medlemmers ektefelle/samboer betaler samme pris)

Pris for ikke-medlemmer: 800 kroner.

Påmelding: Send en SMS til Trine Slotfeldt (mobilnr. 95115872) med navn på personen(e) som melder seg på turen. NB: Si ifra om du har spesielle matbehov!

Betaling: Betaling på Vipps (eller bankgiro, hvis du ikke bruker Vipps) etter at Trine har bekrefta at du er påmeldt! Si ifra dersom du trenger å få tilsendt bankgiro.

Behov for mer informasjon? Kontakt Trine på mobilnr. 95115872

 

 

Om stedene vi skal besøke:

Gunhild Monstads hage på Tolvsrød ved Tønsberg – en unik samlerhage med noe for enhver smak.

Gunnhild Monstad besøkte Øvre Eiker Hagelag i oktober 2022, der hun viste bilder og fortalte om hagen sin på 1,7 mål som ligger på raet i Vestfold. Her er det veldig mye stein i grunnen ,og mye i hagen er plantet i opphøyde bed laget med stein. Hageprosjektet startet med å dyrke fram uvanlige stauder fra frø. Etter hvert har hageinteressen også utviklet seg til å omfatte sjeldne busker og trær. Hagen rommer i dag mer enn 1000 stauder, 20 forskjellige magnolia, mer enn 100 rhododendron i tillegg til blant annet tulipantrær, tempeltre og urtidstre. Her drikker vi kaffe eller te, og Gunnhild har  vanligvis noen planter for salg til besøkende.

 

 

 

 

 

Randi Hoels hage på Teie på Nøtterøy - En romantisk rosehage.

Dette er i utgangspunktet en gammel hage med flere gamle frukttrær. Noen rotekte roser og pioner fra en svunnen tid har også fått bli med videre. Eiendommen er på ca. 1 mål og er i første rekke fylt med roser og klematis. Randi Hoel har ca. 150 forskjellige roser, der litt under halvparten er historiske roser. Hun har i noen år samlet på rotekte historiske roser – noen er plantet ut i hagen og noen dyrkes i potter. I tillegg rommer hagen ca. 40 klematis i ulike størrelser og en del stauder. Her får stokkroser og revebjeller lov til å så seg der de vil.

Vegge Gård på Nykirke ved Horten – Et familiedrevet gartneri og hagesenter

Familien produserer mye selv av både sommerblomster, stauder og busker ved frøformering og stiklinger. Roser og stauder pottes opp for god vekst. Vegge Gård tilbyr et stort og kanskje litt uvanlig utvalg, og plantene skal være av god kvalitet. Be