Påmeldingsfrist: 25. september 2022  Det er 1 ledig plass
Pris for medlemmer i Hageselskapet: 1000,-  (Ordinær pris: 2200,-)
Kurset har startet og går over 4 uker. Klikk her for å logge deg på. Du skal ha fått tilsendt registreringslink hvis du har betalt

s

 

Design din egen mathage på 4 uker!

Drømmer du om å designe en hage som bugner med frukt, nøtter og grønnsaker, men vet ikke hvor du skal begynne? Er du bekymret for naturødeleggelse og klimaendringer og ønsker å gjøre noe for å skape balanse? 

En skoghage er et eldgammelt system som etterligner naturen, med 3-dimensjonelt planting av trær, busker og stauder i flere lag og polykulturer som blir selvopprettholdende, regenerativt, lavt vedlikehold og øker biodiversitet! Metoden kan brukes enten du har en liten hageflekk eller en gård!

Kurset er for deg som vil lage eget skoghagedesign og bli bedre kjent med permakultur som designverktøy. Kurset tar deg steg for steg gjennom designprosessen, med bruk av permakulturverktøy og skoghagemetoden. 

Kursleder: Jen McConachie jobber som skoghagedesigner og rådgiver hos Efferus, holder Permakultur Design Certificate (PDC) og tar permakultur diplom i site design og utdanning, med fokus på skoghage. Hun er en erfaren og begeistret kursholder.

Kurset inkluderer: 

-Bruk av designprinsipper og permakultur

-Hvordan lage kart og utvikle din designstil 

-Valg av trær, busker og planter som trives i din sone

-Hvordan sette sammen plantene, sånn at naturen gjøre jobben

-Nitrogenfiksering, jorddekking, vindbryting, planteavstand og plassering

-Naturen som læremester: dyp observasjon og tilstedeværelse for å "tune inn" til naturen.

-Soppdyrking

-Lese landskap 

-Medlemskap i en facebookgruppe som deler erfaringer, spørsmål og støtte

-PDF tilhørende hver modul med hovedpunktene, bilder og øvelser

-Inspirasjon, ressurser, linker og bokliste

-Live online samlinger for spørsmål og diskusjon

-Live bonusmøte med deling av designskisser

-Kursbevis

-Bonus: soppdyrking i tømmer 


Modulene varer 1-1.5 timer per uke over 4 uker. Du kan se modulene når det passer best for deg. Deltagere har også tilgang til disse også etter kursprogrammet er ferdig. Kurset inkluderer også 2 live-sendinger med erfaringsdeling og mulighet for å stille spørsmål. Du bruker så mye tid du ønsker i løpet av uken å følge opp ditt design. Medlemskap i en lukket facebook-gruppe gir deg muligheten til å stille spørsmål til kurslederen, danne nettverk med andre skoghageentusiaster rundt i Norge, dele bilder, ha diskusjon og få tips og støtte mens du jobber med ditt design! Målet med kurset er at du har kunnskap nok til å lage ditt eget skoghagedesign!

 

Oppstartdato: 17. oktober 2022

Påmeldingsfrist: 25. september 2022

Pris for medlemmer i Hageselskapet: 1000,-  (Ordinær pris: 2200,-)

Klikk her for påmeldingsskjema

Maks antall deltakere: 20  - først til mølla… 

(Oppstart av kurs forutsetter minimum 12 påmeldte)

Faktura blir sendt ut ca. 26. september.

Hageselskapets medlemmer er prioritert, men vi åpner for andre om det er ledige plasser etter at påmeldingsfristen går ut. Pris for ikke-medlemmer blir 1500,-