Hagelaget ønsker å gi hageglede, inspirasjon og kunnskap om hvor viktig de grønne områdene er for vår trivsel og vår helse. 

For å formidle vårt glade buskap bestreber vi oss for å få til gode arrangementer der vi kan informere om vår lidenskap og gi opplevelser som synliggjør vår misjon. 

Blomster og bier er viktige for vår eksistens på jorda. Bier og andre insekter er viktige bidragsytere når det gjelder å føre slekta videre.  Disse små, som oftest bevingede, skapninger er til nytte både for blomsterplanter som er til glede for øyet og nesa, og for frukt, bær og grønnsaker som gleder gane og mage. Det hele er et nødvendig samspill for at mennesket skal trives. 

Det skal ikke store hageflekken til for å få plass til både blomster og nyttevekster.

Blomst

Hagebesøk sommeren 2024

Hagevandringer,  eller hagebesøk som noen liker å kalle det, er en populær aktivitet blandt hageentusiaster. Det er koselig og nyttig å komme sammen med andre hageglade og få inspirasjon og avkobling fra hverdagen. Noen har små hager og noen har litt større hager. Noen liker slik og noen liker sånn. Noen samler på roser mens andre vil dyrke salater og grønnsaker. Alle er vi forskjellige, og det er det som er fint. 

Vi ønsker å komme i kontakt med medlemmer (eller ikke-medlemmer) som vil ta i mot hageglade mennesker en sommerkveld for vise fram hagen sin. Om du er en av disse, kontakt Anne Lise på e- post: AnneLiseWestlie@outlook.com eller på telefon 905 66 960.

Samarbeid
Gjøvik hagelag har innledet samarbeid med Østre- og Vestre Toten hagelag. Dette vil bli synlig utover våren og sommeren, første prosjekt blir 16. april der vi har fått tak i en fantastisk hagegledeformidler. Se annosering under aktiviteter.

De tre nevnte hagelag planlegger en Hagefestival på Kauffeldts plass i Gjøvik 22. juni. Vi håper å få snekret sammen et interessant arrangement til glede for hageentusiaster og folk flest. 

Sammen blir vi sterke. Det kreves kreativitet, planlegging samt både økonomiske og menneskelige ressurser for å få i stand arrangementer som er informative, opplevelsesrike og interessante for flest mulig. Vi er glade og optimistiske for at dette samarbeidet har kommet i stand. I år vil flere ting skje hos oss, et annet år blir det antagelig en annen kommune som blir vertskap for arrangementene. Det viktige er at vi får til noe som viser hva grønn glede er.

Vi har også innledet samarbeid med Gjøvik bibliotek, og er veldig spente på hvordan det vil fungere og bli tatt i mot av publikum. Ved å slå sammen bibliotekets kunnskap og fasiliteter og hagelagets ressurser  håper å vi å spre det glade budskap ut til et bredere publikum. 

Vi har registrert at slike samarbeid fungerer bra i andre kommuner, og håper og tror at vi får de samme erfaringene. Første test på dette blir 7. mars. Se annonse under aktiviteter.