Hagen i Dalsåsen 132: Tema er kompost og jord.

Dette er en hage med få rette linjer og med 135 ulike stauder og 35 ulike roser. Her kan du slå av en hageprat om de ulike plantene, hvordan vi planlegger hagen og om hvordan vi får til å produsere ca. 1 kubikkmeter kompost årlig. Et miniforedrag om komposten blir holdt kl. 17 og kl. 18. Vi selger også noen planter fra hagen der inntekten går til Nordstrand hagelag. Til hagen kommer du enten med T-bane til Mortensrud, buss 73 til Dalssvingen, buss 74 til Mortensrudkrysset eller bil. Er det ikke ledig parkering ute i gata, har vi avtalt med to naboer at du kan parkere hos dem i Dalsåsen 126 eller i Dalsåsen 136.

Hagen i Granveien 10 d: Tema er ergonomisk grønnsakhage og planter for pollinerende insekter.

Her har det vært hage fra 1918, morfar dyrket mye frukt, bær og stauder. Vi overtok i 1983 og har fortsatt frukt og bær, stauder og en høy kjøkkenhage (pallekarmer) som gir god arbeidsteknikk. I kjøkkenhagen har jeg kompostbed med Bokashikompost.

Hagen sier velkommen til alle insekter og fugler – vi hadde honningbier her flere år, men nå satser vi på de ville biene; humler og andre ville bier, sommerfugler og andre som kommer på besøk. Vi har noen spesielle insekthotell på veggen som blant andre huser murerbier – som har gitt god pollinering av plommer.  https://blomstermeny.no/ er en stor inspirasjon i arbeidet for å gi insektene mat og husly. Hagen har flere områder vi ikke klipper, men lar utvikle seg til små enger der det som vil opp vokser fritt.

Jeg selger noen sommerblomster (inntekten går til Nordstrand hagelag) – velegnet for humler, og noe grønnsakplanter, blant annet tomatplanter. Jeg har også noen insekthotell til salgs, samt noen spesielle hvitløkspotter av keramikk. Et miniforedrag om hagen og tankene bak utformingen, blir holdt kl. 17 og kl. 18.

Buss 74 Mortensrud til Skogholtveien, T-bane, linje 4 til Brattlikollen eller Karlsrud, trikk 13 eller 19 til Holtet.

Velkommen til hagebesøk 8. juni kl. 16-19!