Onsdag 16. mars kl. 19:00 vil hobbygartnerne Corine Dahl og Lars Sølversen besøke Halden Hagelag, og snakke om tomater. Innen foredraget vil hagelagsstyret gi litt aktuell informasjon til de oppmøtte.

"Tomater er ikke bare røde. Det finnes gule, brune, hvite, sorte og mange flere farger. De kan være lange, pæreformede, stripete og det finnes også lodne tomater."

Tomater
 
Corine og Lars vil først i foredraget gi oss litt fakta om tomatens opprinnelse og hvordan den kom hit til oss her oppe i nord. De vil vise bilder fra året i vår hage med dyrking av tomater. Corine og Lars begynner på vinteren med bestilling av frø, litt om å så, før de fortsetter ut på våren med prikling, planting og stell. De forteller også hvordan du kan ta frø av egne planter og litt hva du kan bruke tomater til. 

Corine Dahl og Lars Sølversen har hage som hobby.
"Vi er ikke utdannet gartner, men har holdt på med hage i mange år. Vi bor i Vivestad som ligger i Vestfold, der kjøpte vi et hus med bare skog rundt for 13 år siden. Nå er all skog vekk og vi lager en spennende hage med mange sjeldne planter og trær."

Vi i styret har spurt Corine og Lars om de kunne ta med tomatfrø og -planter for salg. Det pleier å være populært blant publikum med litt handel på hagelagsmøtene. Og de svarer oss at ettersom det fortsatt er så tidlig så håper de at de har noen planter de kan ha med for salg. Frø tar de i hvert fall med, lover de.

Og med nyvunnet kunnskap om dyrking av tomater og frø/planter attåt, gir det oss gode muligheter for at vi kan høste våre egne solmodne deilige tomater i år.

Alle som er interessert i å høre om dette "velsmakende" temaet i Halden Hagelag er hjertelig velkommen til kantina på Halden vdg skole, avd, Risum.
Onsdag 16. mars kl 19:00

Møtet er åpnet for alle. Ta gjerne med en venn slektning og/eller kollega til en lærerik kveld. Det blir anledning til å kjøpe kaffe med noe attåt, og det blir loddsalg med fine premier.

🍅 Vel møtt! 🍅