Tirsdag 9. november kl. 19:00 vil arkitekt og «vinbonde» Simon Øien besøke Halden Hagelag, og fortelle oss om vindyrking i Halden. Simon startet i 2018 opp med 50 planter i Nystredet på Damhaugen. Nå er dyrkingen utvidet til 450 planter rundt omkring i Haldens omegn. Simons mål er å gjøre Halden til en vinby. Som en kuriositet kan nevnes at Nystredet nå går under navnet «Rieslingstredet».

Bilde av Simon Øien

Simon mener at klimaendringer og nye, gode druesorter gjør det fullt mulig å dyrke druer i Norge, og det har ført til at det bl.a. produseres vin flere steder langs Oslofjorden. Halden mener Simon er et godt egnet sted for vinranker med milde vintre, mye sol, og lite nedbør sammenlignet med resten av landet.

Alle som er interessert i å høre om dette nye og spennende temaet i Halden Hagelag er hjertelig velkommen til kantina på Halden vdg skole, avd, Risum.

Tirsdag 9. november kl 19:00
PS! Husk årsmøte kl. 18:00 samme dag

Møtet er åpnet for alle. Ta gjerne med en venn slektning og/eller kollega til en lærerik kveld. Det blir anledning til å kjøpe kaffe med noe attåt, og det blir loddsalg med fine premier.

Vel møtt! 🍇🍷