Det er en krypende vekst som blir ca 25cm høy og legger seg ut som et bunndekkende teppe. Planten krever ikke sur jord, er enkel å ha med å gjøre. Den finns i mange rosa sjatteringer.

Vårlyngen er hardfør og tåler godt frost. Den liker seg best utendørs, men om du har den inne eller under tak, må du passe på at den ikke tørker opp. Vårlyngen vi får kjøpt hos oss er ofte i vill tilstand på de britiske øyer, i områder som vi sammenligner med vår herdighet H2. Den er en staude, og kan derfor deles. Vårlyngen trenger ikke å klippes.

Den flerårige høstlyngen Calluna vulgaris kan plantes både i bed og krukke, liker best sur jord. Den holder seg finest om den klippes ned hvert år etter blomstring, men kan klippes ned nå før den virkelig starter ny vokst. Planten liker sur jord og er meget bievennlig. Om den får en solrik plass, så blomstrer den lengre.

All lyng er en plante som liker det litt fuktig rundt seg, så det er fort gjort at den tar kvelden om den tørker opp. Lyng som kjøpes i potter og skal stå videre i potter er det lurt å plante over i større potter. Da får den muligheten til å trekke til seg mer vann.