Den årlige hageturen går til Sørlandet, hvor første stopp blir Eydehavn, i hagen hos Anneli Rose Bengtson. Hun er hagedesigner, har liten tomt i byggefelt, hvor hagen har to nivåer med mange små hagerom, førti trær, mange stauder og to dammer. Hun selger sin egen nyttige hagebok, postkort og kalender med egenmalte motiv. I tillegg planter, litt keramikk og småting. Her kan vi nyte medbrakt niste, da hun har endel sitteplasser spredt rundt i hagen. Deretter går turen videre til Lundbergs planteskole, (se bilde) som er familiedrevet, og kjent for å ha et rikelig og godt utvalg av det meste som kan gro i hagen, i tillegg til krukker, hageutstyr og pynt. Planteskolen ligger i landlige omgivelser, med egen liten kafe hvor de som vil kan sitte ned og nyte litt, mens de frittgående hønene tripper rundt. Her har vi satt av to timer. Videre går så turen til Bjellandstrand gård på Tromøya, med Skagerak et steinkast unna. Her blir vi tatt imot av Unni Ramsvatn, som driver stedet sammen med sin mann. Hun guider oss i den vakre rosehagen, som har fem ulike opplevelsesrom, hvor alle har sitt tema.Ut mot rullesteinstranda har de strandhagen/nyttehagen. Den er på 8 mål, hvor de dyrker frukt, bær og grønnsaker. Denne hagen kan vi se og oppleve om vi har tid og lyst, men også mulighet til bare å ta det med ro for de som ønsker det. Til sist setter vi kursen hjemover, for en to retters middag og kaffe på Kast Loss, som har en hyggelig atmosfære ved havna i Risør. Gode og mette etter mat, innkjøp av planter og hageopplevelser, ankommer vi Skien ca.kl. 20.00.
HUSK! Ta med godt med niste og drikke på turen.
Vennligst oppgi om du vil ha fisk (Steinbit), kjøtt (Ytrefilet av okse) eller vegetar ved påmelding. Dessert er Panna Cotta.
Bindende påmelding innen 28. mai til Merethe Arctander, e-post: meretear@online.no
mob: 905 20 932 (helst sms) eller på hagemøte. Pris kr. 800,- for medlemmer, 900,- for ikke medlem. Betaling til Skien hagelags konto: 2610 12 30235 så raskt som mulig etter påmelding.

VIKTIG å merke betalingen med navn.