Arild Syversen collage

Gartner Arild Syversen, har dyrket druer i flere år. På Vollen i Asker har han 250 ranker med forskjellige sorter – både til vindyrking og spising. Denne kvelden skal han lære oss mer om dyrking av druer og bærbusken haskap. Til slutt vil han også fortelle litt om kirsebærbusken Carmine Jewel som har veldig gode egenskaper.

Inngang kr. 50,- som dekker enkel servering. Det blir også loddsalg med fine premier.
Alle er hjertelig velkomne!

Druer – også for våre hager 

Tidligere var nok druer noe vi kun kjøpte i matbutikken, men de senere årene har det kommet mange varianter som også kan dyrkes her vi bor. Faktisk finnes det druesorter som tåler helt ned mot -35°C. Arild skaffet seg sin første drueplante i 1990, og har siden blitt en lidenskapelig dyrker som har testet og utprøvd mer enn 200 forskjellige sorter hjemme i Asker. De senere årene har han også jobbet mye med bærbuskene haskap, og har derfor masse kunnskap å formidle. 

Haskap – det nye superbæret 

Bærbusken haskap er sikker ukjent for de fleste, men noen kanskje vil kjenne igjen navn som honningbær, blåleddved eller maibær. Selve bærene ser ut som et avlangt blåbær, og smaken kan beskrives som en blanding av blåbær, solbær og bringebær. Selv om dette er en gammel sort er det ikke lenge siden den ble godkjent som matplante. Visste du at den har mer enn dobbelt så mye antioksidanter som skogsblåbær? Det blir derfor omtalt som det nye superbæret. I tillegg er den hardfør, lettstelt og kan bli opp mot 35 år gammel. 

Lenker til omtale av foredragsholder: 

https://www.nrk.no/osloogviken/dyrker-vindruer-i-asker-1.11303458 

https://www.klikk.no/bolig/hage/pa-druen-i-hagen-2383117 

https://www.facebook.com/groups/542571485898632/ 

https://www.druer.org