Foto av et piltreFletting av levende piletre.

Et levende flettet piletre kan fort bli et smykke i hagen og prikken over i-en må jo være å ha flettet det helt selv?
Med litt enkel egeninnsats under etableringen de første årene, blir dette et lettstelt tre som med tiden får en helt tett stamme med harlekinformede rutemønster. Om du klipper greinene ned vil de fort vokse ut igjen – opp til 2-3 meter samme året på et etablert tre. (Det er helt sant!) Med tiden kan du klippe av fjorårets greiner på våren og flette nye trær av om du ønsker – kanskje som en fin hagegave?
Piletrær er veldig lettstelt når de først har etablert seg og setter ikke rotskudd, slik noen tror. Derimot er de hurtigvoksende og lette og forme akkurat slik du ønsker å ha de. Med alle sine fargevariasjoner er dette vakre trær.

Påmeldinginfo finner du nederst på denne siden.

Tips:
Avklippede greiner kalles for vidjer og kan brukes til masse forskjellig. Du kan flette og forme de til blant annet kurver, pynteballer og -hjerter, belgiske gjerder og levegger, hytter og huler. Det er fine å fylle inn i avskjerminger laget av armeringsjern og perfekte til å lage klatrestativ av, til både pryd og nytteplanter. Mulighetene er mange. 

Laila BrotnowLitt om kursholder:

Laila K. Brotnow er et kjent ansikt for dere som kommer på møter og foredrag i Ullensaker hagelag.
Hun har engasjert seg her i flere år, både som styremedlem, plantebyttevertinne og som kursholder. For noen år siden tok Laila spranget og utdannet seg som gartner ved Norges grønne fagskole Vea. I dag er hun gartner på fulltid i det hun kaller sitt paradis: Ramme Gård. Laila har holdt pileflettekurs i en årrekke og disse er alltid veldig populære.

Påmelding:

Siden dette kurset er en studiesirkel i regi av studieforbundet trenger vi litt ekstra info ved påmelding, noe brukes kun til statistikk, men må rapporteres inn.

Hvor/ Når:         

Kurset er hos Laila Brotnow, Feltveien 51, 2056 Algarheim. Lørdag 20. april, fra klokken 12-16

Pris:

Kurset koster 1000.– som inkluderer materiale til 1 stk tre, servering av suppe, forfriskninger, kaffe og kake.

Påmelding:

Ring 994 32 580 eller send fullt navn, telefonnummer, epostadresse, postnummer og fødselsår på e-post til lailabrot@gmail.com så tar hun det videre derfra.  FRIST: 31 Mars

Dette må du ha med selv:

Potte (helst på 10 liter eller mer), hagesaks og pottejord + masse godt humør!

Kle deg etter været.

Velmøtt!