Interessen for å sanke spiselige, ville vekster er økende, og det er populært å bruke flere ville vekster i matlagingen.

Jørgen

Jørgen Ravneberg er kjøkkensjef på restaurant Kolonihagen Frogner i Oslo. Han er også selvlært sanker og mener at det på nesten hvert gatehjørne skjuler seg en kulinarisk hemmelighet om man bare ser etter. I 2019 utga han «Sankeboka Velsmakende ville vekster». I fjor kom han med hele fire bøker: «Sankeboka Vår», «Sankeboka Sommer», «Sankeboka Høst og vinter» og «Spis mer grønt Oppskrifter fra Sankeboka».

Jørgen kommer til Rauma for å snakke om sanking og bruk av naturen i matproduksjon, med hovedvekt på hva vi kan finne framover våren. "Jeg ønsker inderlig å vise hvor lett det er å bruke flere ville vekster i matlagingen vår. Samtidig håper jeg å vise flere det fantastiske matfatet som finnes der ute, og forhåpentligvis blir det lettere å komme seg ut og sette pris på den utrolige naturen vår", sier Jørgen Ravneberg.