Årets sommertur blir lørdag 17. august. Vi har vært så heldige å få lov til å komme på besøk til Gert Nygårdshaug i Lier, hvor vi skal tilbringe noen timer i hagen hans!  

Gert Nygårdshaug er en av våre mest anerkjente og produktive forfattere, og forfatterskapet hans spenner fra lyrikk, barnebøker, folkeeventyr, noveller, krimbøker og økothrillere, til kokeboka «Vår ære og vår mat», sammen med Torgrim Eggen.  

Mange vil huske «Mengele Zoo» fra 1989, om ødeleggelsene av regnskogene. Den ble kåret til «Tidenes beste norske bok» av en folkejury, i samarbeid med Nitimen og Dagbladet.  

Siden har det kommet mange bøker, nå sist den 5. boka i serien om urmaker Melkior Mussenden, «Skomakeren», hvor fiksjon kombineres på mesterlig Nygårdshaug-vis med politisk brennbare spørsmål. I august kommer nok ei bok, og er vi riktig heldige, er den klar til vårt besøk!  

Turen i år vil kombinere det nære i den private hagen, hvor vi er blitt mer og mer opptatt av sjølberging, økologi, og av å skape gode vilkår for insekter som er helt avgjørende for videre liv på kloden, med de overordna, globale virkningene av våre menneskeskapte ødeleggelser, både i form av klima- og naturødeleggelser, og krigshandlinger. Gert Nygårdshaug vil snakke for oss om dette via sitt forfatterskap, som i stor utstrekning baserer seg på mange turer til Amazonas og hans interesse for urkulturer, arkeologi, historie og økologi.  

Turen går med buss fra Huntonstranda kl. 09.30, via Sollihøgda til Lier. 

Vi planlegger å være i Gert Nygårdshaugs hage fra kl. 12-15, og programmet der vil være foredrag om hagen og Gert Nygårdshaugs forfatterskap, spising av medbrakt lunsj – vin og alkoholfritt drikke er inkludert i inngangen, muligheter for å kjøpe signerte bøker. Kaffe/te må evt. medbringes. Deler av hagen er tilgjengelig for rullestol.  

Turen hjem går «den andre veien» via Eiker/Modum/Hønefoss, hvor vi stopper et sted hvor det er mulig å kjøpe seg middag eller annet. Hjemkomst ca. kl. 20.  

Sommertur 2024

Pris for medlemmer av Gjøvik hagelag: 400 kr pr. pers. 

Pris for ikke-medlemmer av Gjøvik hagelag: 550 kr pr. pers.  

Påmelding: Medlemmer av Gjøvik hagelag og deres «gjester» har fortrinnsrett til plass FØR 1. juni. Deretter tilbyr vi også våre nabohagelag å melde seg på, dersom det skulle være ledige plasser.  

Påmelding skjer ved å sende navn på mail eller melding til Liv Hammerstad. E-post: 

liv.hammerstad@gmail.com Mobil: 97494312  

Påmeldingen bekreftes med innbetaling av hhv 400 eller 550 kroner til Hageselskapet Gjøvik konto 2010 44 55450  

Tips: De som vil melde på husstandsmedlemmer som så langt ikke er medlemmer av Gjøvik hagelag, kan melde inn disse via Gjøvik hagelag for 125 kroner for husstandsmedlemsskap, og få medlemspris på turen. 

Gi evt. beskjed til Liv Hammerstad med følgende informasjon om husstandsmedlemmet: navn, adresse, mailadresse, mobil og fødselsår. 

Lurer du på noe? Da er det bare å ta kontakt med Liv! Vi ses på tur!  

Vi ønsker velkommen til en spennende dag for både medlemmer og andre interesserte!  

Gert Nygårdshaug er også opptatt av hage, og han har bygd opp sin egen hage med bekk og badedam, som er verdt et besøk!