Hovelsrud ligger på Helgøya, den hellige øya, midt i Mjøsa. Områdene rundt Mjøsa er noe av de rikeste og mest fruktbare landbruksområdene i Norge. Hovelsrud er anlagt slik at dette utnyttes på best mulig måte, perfekt plassert i solhellinga med kalkrik jord og med ubegrenset tilgang til vann fra Mjøsa.

I 1840-årene ble gårdsanlegget anlagt av stortingsmann Nils Hoel, tippoldefar til Marianne, dagens driver. I løpet av de siste årene er hus og hage tilbakeført til det opprinnelige, med respekt for historien, og med sikte på å drive bærekraftig jordbruk for fremtiden.

Hagen er tilbakeført til slik den var da den ble anlagt i 1840-årene. Anlegget er strengt symmetrisk, med en kraftig hovedakse som går tvers ned gjennom det hele: Inn hoveddøren, gjennom hagestuen, ut i hagen og ned den bratte hagetrappen, videre ned den lange kastanjealleen ned til strandkanten, der den lander mykt ute i fjorden.

På Hovelsrud lager vi ren mat. Vi driver en bærekraftig gård etter økologiske prinsipper, med best mulig dyrevelferd og høy etisk standard. Våre dyr og planter behandles med omtanke, respekt og med tanke på miljøet. Det gir bedre kvalitet. Produktene våre blir derfor verdsatt av bevisste forbrukere og de beste restaurantene i Norge.

Hagen er åpen for besøkende i sommerhalvåret. Her kan du vandre på grusganger mellom bærhekker og frukttrær, her er lysthus og fontener og Mjøsa blinker i bakgrunnen. Vi har gårdsbutikk med varer fra hagen og selvfølgelig vår økologiske kylling.

Åpningstider for 2023:
Hagen åpner søndag 4. juni. Hagen er deretter åpen lørdager og søndager fra kl. 12 til kl. 15. På søndager er det omvisning kl. 14.
Siste åpningsdag er søndag 20. august.
Grupper etter avtale. Ta kontakt på gardspost@hovelsrud.no

Priser
Inngang kr 150 pr person.
Det er ikke nødvendig å bestille billett hvis dere vil komme i åpningstiden. Barn under 12 år gratis.
Det er ikke honnørrabatt.