
Vekstskifte handler om hva vi dyrker hvor i kjøkkenhagen
I en kjøkkenhage må vi spille på lag med jord og planter for å unngå opphoping av skadedyr og sykdom eller tømme den for næringsstoffer ved ensidig dyrking.
I en kjøkkenhage må vi spille på lag med jord og planter for å unngå opphoping av skadedyr og sykdom eller tømme den for næringsstoffer ved ensidig dyrking.
Rips er lite krevende planter, faktisk den mest hardføre bærarten vi har, og kan dyrkes over hele landet.
Med dyrking og gjenbruk i fokus lurer mange på om avlingen blir forurenset av stoffer fra det vi dyrker i. En jordforsker gir oss sikre svar.
Solmodne, smakfulle, varme, saftige og røde. Selvdyrkede tomater, rett i munnen eller i gryta, er noe av det beste hagen har å by på.
Agurk elsker varme og vann, og i juli vokser de så det knaker. Det beste er å dyrke rett i veksthusjorda, eventuelt i store potter – gjerne med selvvanning.
Når ordtaket "i nøden spiser fanden fluer" blir til "i nøden spiser flua epler"...
Et par epletrær, plantet for 4 år siden, har hatt en røff oppvekst med rådyr og tørke i skrinn jord. Ingen epler, bare tynne greiner som strekker seg mot himmelen. Er det håp?
Tildekking av jorda forhindrer ugresset i å spire, holder på fuktigheten og gressdekket gir næring til jorda.
I all jord der det kan vokse planter, kan det også dyrkes mat. Plener og blomsterbed kan lett utnyttes til matproduksjon.
Når vi sår selv er paprika og chili vanligvis først ut. Men for at vi skal få stor og smakfull avling, må småplantene stelles godt.