Velkommen til en levende hage utviklet etter slow gardening-prinsipper!

Utgangspunktet for denne hagen var helt blanke ark, med plen som eneste beplantning. Arbeidet med å utvikle hagen ble påbegynt sommeren 2016 og den er fortsatt under oppbygging. Her tilkommer nye bed og prosjekter når tid og inspirasjon innfinner seg.

Hagen er på cirka 1 mål og ligger i et sentralt boligfelt midt i Kongsberg. Likevel kan en få en følelse av å være på landet, ettersom bygningene er fra sent 1800- og tidlig 1900-tall. En liten flokk høner bor her og gjødsler både den litt ville frukt- og bærhagen, kjøkkenhagen, drivhuset og prydhagen foran huset.

Visjonen for denne hagen er at den skal være et fristed for så mange levende organismer som mulig, enten det er insekter, fugler, frosker eller jordlevende organismer. Toleransen for det som folk flest betrakter som skadedyr er høy. Vi prøver å tilby variasjon i miljøer og blomstringstid og vi jobber økologisk og bærekraftig.

Hagen er utviklet etter slow gardening-prinsipper. Dette er en hagefilosofi som legger vekt på det kravløse, nytelsesfulle og langsomme hagelivet. Gjennom å spille på lag med naturen, la hagen få være med på å velge retningen og å fokusere på å ha et godt og stressfritt hageliv, blir hagen et fristed også for hageeieren!

Prydhagen består av flere ulike bed prydtrær og mange forskjellige stauder, men også litt sommerblomster og georginer. I denne delen av hagen finner du også drivhuset og hagedammen.

Bak huset er det skrinn jord over fjell og her har vi plassert kjøkkenhagen i opphøyde bed.

I frukthagen er det også noen prydbed, men her er alt litt villere og vi lar gresset gro og prøver å få prestekrager, blåklokker og ryllik til å spre seg.

Hagen er som finest å besøke i juni eller august. Vi tar imot besøk etter avtale

Hvis ønskelig kan besøk kombineres med foredrag for mindre grupper med tema levende hage eller slow gardening.

Hvis du er nysgjerrig og ønsker å se flere bilder så finner du hundrevis av bilder fra hagen på instagram @nyaliljedalen

Hjertelig velkommen!

Karin Weslien

E-post: nyaliljedalen@gmail.com
Tlf: 46674478
Instagram : @nyaliljedalen
Nya Liljedalen