Hagen ble anlagt i 1918 av min morfar; som var sterkt opptatt av frukt-og bærdyrking. Men også stauder – dessverre er det bare akeleiene som har blitt med videre. Alle de velduftende auriklene, blekgule, som kranset et stort staudebed midt i hagen, er borte. De representerte duften av juni for meg.

Staudene er mange, men dessverre gjelder det også skvallerkålen som infiltrerer dem og er umulig å bli helt kvitt. En del av plenen er omgjort til eng som slås med langljå i august og tørkes på bakken, samles opp og gis til kaniner i området.

Hagen har fortsatt frukt og bær, og også kompostbed for grønnsakene; en variant av Hugelbed, som gir god arbeidshøyde. Bedet står midt på plenen foran en 40-år gammel Magnolia Soulangiana som hadde to sesonger med ekstremblomstring etter hverandre, men som “hviler” i år med langt mindre blomstring.

Vi hadde, inntil 2019, to bifolk her, honningbier. Nå har vi flere insekthotell med uttrekkbar kassett for å kunne følge med i særlig murerbienes egglegging. Ville pollinerende insekter er nå et mål for blomstringen i hagen.

8. juni kl 16-19 har jeg åpen hage, med begrenset salg av planter. For besøk ellers, ring 93404921
Siggens hage