Har du forsøkt å dyrke squash? Det blir fort mye grøde. Og tiden fra passe store grønnsaker, til litt for store, kan gå fort. Men, ikke fortvil. Denne digre, kortreiste squashen ble vegetarlasagne og deilig middag for to store og to små.

Slik gjorde familien det

Først skrellet de squashen og høvlet den i tynne skiver med ostehøvel.

Tomatsausen ble til av det man fant i skap og kjøleskap:

  • 2 tomatbokser
  • diverse linser og bønner
  • gulrot
  • chili
  • litt av midten på squashen, med frøene i, ble delt i terninger

Til ostesausen:

  • creme fraiche
  • fetaost

Til slutt, revet gulost på toppen. Steketid ca. 30 minutter

Les også: Dyrk squash rett i komposten. 
En hånd som skjærer en stor slash i skiver med ostehøvel.
Tomatsaus med masse grønnsaker i en blank, ildfast form.
Craime fraiche fordeles med skje utover et lag med squash-skiver.
Nystekt squash-lasagna rett fra ovnen.
 

Maritas squash-suppe, laget av like slike store squash:

  • 1 stor (eller 2 normale) squash i biter
  • 5 dl vann og 2 terninger hønsebuljong kokes til squashen er mør
  • Kjøres glatt med stavmikser
  • Smakes til med pepper, muskatnøtt og evt salt.
  • Legeres med fløte/smør/egg etter ønske.