Lekker hårkrans av akeleier og andre hageblomster.

Til kransen trenger du:

2 tykke stålstrenger
grønn florateip
myrtetråd
tang
hagesaks
en vase
sprayflaske
fløyelsbånd, jeg har brukt grå
bøtte med vann
Blomstermateriale: Gravmyrt (Vinca minor), akeleie og gressløk.

Plukk helst blomstene et døgn i forveien, gjerne tidlig på morgenen, slik at de får trekke opp mye vann i løpet av natten. Det er viktig for at hårkransen skal holde seg. Dusj godt underveis etter hvert som du vikler materialet på kransen. Bruk gjerne både knopper og åpne blomster og lek med fargenyansene. Det gir liv til kransen.

Slik gjør du:

De to ståltrådene skjøtes sammen og teipes med florateip. Denne sorten teip kjøper du i blomsterbutikken. Merk at du må dra litt i teipen for å aktivere limet. 

Mål på et hode for å se hvor lang ståltråden må være. Lag en løkke på hver side, der du skal tre båndet i til slutt.

Fest myrtetråden ved siden av den ene løkken. Lag små bunter med blomster som du fikserer med litt florateip. Vikle på bunt etter bunt helt til du når den andre enden. Når du har kommet så langt, skjøter du på den siste buketten motsatt vei. Dette er det kritiske punktet, der man må jobbe litt for å få en fin avslutning. Ta deg tid, så går det helt fint!

Dusj kransen godt. Tre inn ønsket bånd og knyt en sløyfe. Med denne metoden kan kransen enkelt justeres til å passe den som skal bære den. Den kan strammes dersom det trengs.

Denne kransen inneholder få blomsterslag, men er en lek med ulike fargenyanser. Så lag din egen krans når akeleiene blomstrer!

Akleier i mange farger.