Vi kjøper dem som regel nesten ferdig drevne i blomsterbutikken. Med de deilige, vårgrønne spissene stikkende til værs er det bare å finne fram en passende potteskjuler eller de kan drives i vann med svibelglass. Uansett metode trengs rett temperatur for at sviblene skal blomstre til jul. Men så plutselig, er stengelen blitt for lang, og hele arrangementet velter. Da kan det lønne seg å tenke litt utradisjonelt. Å sette dem i gode, gammeldagse norgesglass, for eksempel. 

Begynn med å ta av plastpotta.

Vasker av jord rundt svibelrøttene.

 

 

 

 

Fjern så mye jord som mulig. Det enkleste er å skylle bort jorda under springen. 

Kritthvite, sprø røtter.

Svibelrøttene er kritthvite og ganske sprø. Vær forsiktig så ikke alle knekker.

Løken pakkes inn i mose.

Nå skal røttene pakkes inn i mosen. God kontakt mellom røtter og fuktig mose vil sørge for å forsyne røttene med vann. Mosen bindes fast til løken med buljongtråd. Bind på kryss og tvers. Tråden blir både feste og dekor. Buljongtråd er en krøllete ståltråd som strekkes ut når du binder. Selges i blomsterbutikker.

Løken lirkes på plass i glasset.

Når løken er pakket pent inn i mose, lirkes svibelen forsiktig ned i et norgesglass. Skru på ringen for pynt, men ikke lokket. Litt vann i bunnen av glasset er nok til å holde sviblene i live. Etterfyll ved behov.

Flere glass med løk på rekke.