Vi fikk ordnet en avtale med Romsdalsmuseet om leie av arealet, noe de var svært positive til.  Det meldte seg åtte interesserte grønnsaksdyrkere, og som mentorer stilte Randi og Tore Sandvik seg til disposisjon. I tillegg ville også Dagfinn Kleppe hjelpe til med en del praktiske gjøremål.

 

Vi startet opp med å rydde området, rense alle gamle bed, tilføre flere pallekarmer og fylle opp med jord som vi fikk fra gården på Holmarka. Noen av bedene skulle være felles der vi dyrker urter, krydder, gresskar og jordbær. Ellers fikk alle deltakerne tildelt pallekarmer etter egne ønsker. Iveren var stor, og etter noen få dager var såing og planting i full gang. Dyrkningstunellen var uten duk, men Terje og Karina Nygård visste råd og lånte oss en duk de hadde til overs. Da var det fritt frem for planting av tomatplanter, agurkplanter og andre varmekrevende planter.

 

Vi fant fort ut at vi trengte et sted å lagre gressklipper og andre hageredskaper. Dagfinn Kleppe ble satt på saken og etter kort tid fikk vi bygget et redskapsskur til under tusenlappen. Dette ble bygget av resirkulert materiale og står i fin stil til museets bygninger rett over veien.

 

Vi opprettet en Messenger gruppe der mentorer og «drivere» kommuniserer daglig. Der spørres, og gis gode råd, det utveksles erfaringer, og det oppmuntres. Ellers møtes vi til dugnader og sosialt felleskap. De som ikke var medlemmer i hagelaget fra før meldte seg inn, og er observert både på hagelagets arrangementer og på hagepraten. Kunnskapstørsten og iveren er stor.

 

Konklusjonen er at prosjektet på Holmarka så langt er vellykket, vi ønsker å takke Romsdalsmuseet og Molde hagelag som gav oss muligheten

 

Molde 14.06.22

Randi Sæter Sandvik