Det at du har fått et verv i en organisasjon er en tillitserklæring, noen har valgt deg - du er tillitsvalgt. Å drive et hagelag er et stort ansvar og krever mye organisering, kanskje litt vel mye tenker nok noen. 

På Hageselskapets tillitsvalgtsamlinger handler det ofte om organisasjonsarbeid.  Vi ville prøve noe nytt. En helg fullstappet med grønn inspirasjon, åpent for hagelagsfolk fra hele landet. 

Inspirasjonshelgen 2022 ble avholdt den 22.-23. oktober på Hotell Linne i Oslo, med over 100 deltagere. Det var begrenset med plasser og arrangementet ble raskt fulltegnet, mange havnet på venteliste. 

Maria Berg HestadEt stjernelag

Når man først skal møtes fra hele landet for å få inspirasjon og kunnskap var vi så heldige å få samlet et virkelig stjernelag. Med ulike innfalsvinkler og fra forskjellige fagområder delte de sine erfaringer med andre entusiastiske hagefolk.

For ikke å glemme foredragsholderne, som også er et stjernelag. Om noe kan kalles hagekjendiser, så fikk vi dem alle sammen:

 • Maria Berg Hestad
  Med humor og smittende entusiasme deler hun kunnskap om bærekraftig matdyrkning både ute, inne og i drivhus. Fra en helt gjennomsnittlig stor hage i Molde har Maria blitt en unik formidler av grønnsaksdyrkning, gjenbruk og smarte løsninger.
 • Marthine SøylandMarthine Søyland Hoel
  Marthine har bakgrunn som gartner, planteviter og byplanlegger, og vil dyrke unike og nostalgiske snittblomster etter bærekraftige prinsipper. Gjennom å dele kunnskap og kreativitet, vil hun inspirere flere til å dyrke egne snittblomster.
 • Tommy Tønsberg
  Tommy kom til Hageselskapet som ung sivilarbeider, og ble der i 15 år – de siste årene som redaktør av Hagetidend. Tommy TønsbergDet er vrient å målbinde Tommy når det kommer til hagespørsmål og spesielt temaet stauder. Tommy er en populær foredragsholder i hagelagene, og også utenfor landets grenser. 
 • Anders Røyneberg 
  Med 100 potteplanter på 44 kvm ble leiligheten i Oslo etter hvert for trang, så Anders og partner og medforfatter, Erik Schjerven, byttet byliv med et småbruk i Brandbu på Hadeland. Han har gitt ut to bøker om inneplanter, begge oversatt til flere språkArctic gardener.
 • Claus Dalby 
  Han er forlagsmannen, fotografen og forfatteren som i 1994 kjøpte stort hus med gressplen i utkanten av Århus, for å få bedre plass til sin forlagsvirksomhet. Der ble hageinteressen vekket. Hagen hans er presentert i TV-programmer, magasiner og medier over hele verden. Til dags dato har han skrevet vel tretti bøker om blomster og hage.

Claus Dalby

Høythengende hage

Etter inspirerende foredrag innomhus var det lørdag ettermiddag tid for å komme seg ut og for å løfte blikket. På taket av det 8 etasjer høye næringsbygget Økern Portal tok Liv Opsahl i mot to busslaster med hagefolk og viste fram et grøntområde utenom det vanlige. Med 5 000 kvadratmeter til rådighet, høyt til værs i sol og vind, gjør hun og kollegene viktige erfaringer på et tak som i sesongen bugner av både nytte- og prydvekster.

Fra taket på Økern Portal

Fra taket på Økern Portal

Årets hagelag 2022 kåret

Rana hagelag er fortjent blitt utnevnt til årets hagelag for 2022. Hageselskapets styreleder Dordi Anne Hyldbakk kunne under Inspirasjonshelgen overrekke diplom og en sjekk på 5 000 kr. Fyldig artikkel vil bli å lese i Hagetidend nr 1/2023. Vi gratulerer! 

Rana hagelag

Suksess?

Skal en dømme etter alle smilene under arrangementet var dette noe folk virkelig satte pris på. I etterkant er det også blitt gjort en evaluering blant deltagerne, noe som viser at de aller fleste har en svært positiv opplevelse av denne helgen. Dette veier tungt for en gjentakelse ! 

Fra inpirasjonshelgen

Foredrag om stauder ved Tommy Tønsberg