Løk
I Norge har vi vanligvis spist gul og rød kepaløk, hvitløk, noe sjalottløk og vårløk. Det finnes mange sorter av løk og de har ulike farger, størrelser og krav til vokseplass. Foto:frukt.no
I Norge har vi vanligvis spist gul og rød kepaløk, hvitløk, noe sjalottløk og vårløk. Det finnes mange sorter av løk og de har ulike farger, størrelser og krav til vokseplass. Foto:frukt.no
Kålrot er en toårig vekst, tilhører korsblomstfamilien og er en gammel kulturplante som har vært dyrket i Norge i nærmere 400 år. (Foto:frukt.no/fotograf Synøve Dreyer)
Reddiken er lett å dyrke og er en av de første grønnsakene som kan høstes og er derfor velegnet for den utålmodige nybegynneren. Foto:frukt.no
Knutekål fortjener virkelig et oppsving i bruken. Dette er en skikkelig snaddergrønnsak med kort veksttid, sprø konsistens, god, mild smak som ligner en blanding av nepe og kålrot. Prøv den smørdampet, stuet, woket, finsnittet i salat eller skåret i staver til dip.
Knollselleri trenger en lang, varm vekstsesong, men kan dyrkes på de gunstigste stedene i landet. (foto: frukt.no/fotograf Synøve Dreyer)
Artiskokk må være den absolutt mest iøynefallende spiselige tistelen vi har, det er ikke åpenbart at vi snakker om en delikatesse…Foto:frukt.no
Det er lett å lykkes med dyrking av rødbeter, man kan plante mer av denne rotveksten i grønnsakshagen. Den er nøysom, har god holdbarhet og er en god ingrediens på kjøkkenet. Når de er små er de nydelig kokt hele, enkelt presentert med smør. Når de blir større er de også fine som ovnsbakte i båter eller raspet i råkostsalat.
Jordskokken har fått en renessanse i disse dager, og kan finnes i grønnsaksdisken nær sagt hvor som helst. Det er en gammel klassiker i kjøkkenhagen, og selv om den hovedsakelig dyrkes for sine velsmakende knoller har den også veldig dekorative blomster.
Beskjæring av hagens frukttrær er en oppgave mange hageeiere kvier seg for å gå løs på. Her kan du lære mer om hvordan og hvorfor du likevel bør gjøre det.
Å dyrke poteter i en romslig bøtte er både superenkelt og veldig gøy.