Her kommer (endelig) informasjon om turnéen i 2023.

Vår neste fylkesturné blir med Sofie Louise Oltedal, som driver Oltedals Kjøkkenhageservice på Vigra. Sofie er opprinnelig dansk, men snakker meget godt norsk.

På hjemmesiden der står det blant annet:

"Kjøkkenhageservice har som mål å hjelpe andre med å dyrke mat i egen hage. Jeg tilbyr kurs, hjelp til planlegging, oppstart og stell af kjøkkenhagen din.Jeg tilbyr kurs i dyrking av grønnsaker, frukt og bær uten bruk av sprøytemidler og kunstgjødsel. Jeg kan hjelpe med planlegging, oppstart og vedlikehold av kjøkkenhagen hjemme hos deg hvis du ikke har tid eller mulighet selv, men ønsker å høste kortreist og sunn mat fra egen hage. Mat fra egen kjøkkenhage skal være sunn og miljøvennlig. Jeg bruker ikke sprøytemidler, kunstgjødsel og jorden jeg bruker skal helst være torvfri." 

 Sofie har en variert utdannelse, med bla. en bachelorgrad i Naturforvaltning fra Universitetet i København. Hun er ei relativt ung dame, som driver gårdsutsalg med egendyrkede grønnsaker på Vigra. Foredraget blir hetende noe ala: «Travel vår, hvordan planlegge grønnsakshagen!?»

Hun tar kr. 5000,- pr foredrag, som hvert lokallag selv dekker. Fylket dekker reiseutgifter samt overnatting om det skulle bli aktuelt. Hun holder da et foredrag på ca. 1,5 timer, med powerpoint bilder og konkret framvisning av diverse: med jord, frø, bokser,  microgrønnsåing osv.

 

Tidspunkt for turnéen blir uke 12, med oppstart tirsdag 21. mars, og så de to påfølgende dagene.

Regionstyret har etter grundige vurderinger besluttet at følgende lokallag tildeles fylkesturné 2023: Kristiansund, Rauma og Vanylven. 

Minner også om at lokallag gjerne kan samarbeide om arrangement,  og gjerne invitere andre lag på besøk/besøke hverandre!