Program: Inspirasjonsdag -9.mars for deg som liker hage

09:00 - 09:55     Innregistrering med kaffe/te.

09:55 - 10:00     Velkommen og praktisk

10:00 - 11:20     «Overvann til besvær og nytte» ved Tor Smaaland «De siste tiårene har ulike utfordringer med økende nedbørsmengder, både i form av plutselige og kraftige styrtregn og langvarige nedbørsperioder, nødvendiggjort mer sammensatte tilnærmingsmodeller for håndtering av overvannet. Etter førti år som anleggsgartner, har Tor et hundretalls hager og parker på samvittigheten, og noen spaltekilometre fagstoff i bøker, blader, aviser samt fjernsyns- og radioprogrammer.  Med foredraget «Overvann til besvær og nytte» tar Tor deg med til egne og andres prosjekter hvor ulike teknisk- og botaniskbaserte metoder for overvannshåndtering er valgt - på godt og vondt.»  

Tor Smaaland

11:20 - 11:50     Pause med salg av hagerelaterte produkter i foajeen.

11:50 - 12:50    «Snittblomstdyrking til glede for deg selv og andre» ved Linda Sørensen Stordahl fra Blomsterbingen på Fagerstrand. Linda fersk hageentusiast, som oppdaget hagens uendelige muligheter og gleder først under corona-tiden. Ideen om et hyggelig familieprosjekt å samle seg rundt, resulterte i en frodig snittblomsthage - til glede for både lokalmiljø og familien. Uten særlig kunnskap eller tidligere erfaring har læringskurven vært bratt og morsom, og hagen - som har fått navnet Blomsterbingen, er nå på vei inn i sin 4. sesong, etter tre storblomstrende somre. Linda vil dele av tips og inspirasjon, om hvordan snittblomsthagen ble til, og ulike veier fra frø til livlige sommerbuketter.

Linda Stordahl

12:50 -13:50      Lunsj  (NB! Gi beskjed om eventuelle allergier ved påmelding)

13:50 - 15:00   «Kjøkkenhage – Enkelt, billig og bærekraftig» ved Dennis Asbjørnsen fra Spiselighage. Dennis er en ung, spennende blogger, greenfluencer, forfatter, foredragsholder og innehaver av Norges Største kjøkkenhage konto. Utgangspunktet for Dennis var rett og slett ønsket om å lage en liten kjøkkenhage, og dermed prinsipp om å dyrke økologisk og bærekraftig. Det innebærer å gjenbruke potter og hageredskaper, sanke egne frø og drive manuelt håndarbeid. Ønsket var å bruke minst mulig penger på kjøkkenhagen – og resultatet er at Dennis i dag spiser egendyrka økologisk mat fra egen hage! Asbjørnsen har tre grunnprinsipper for alt han gjør: Enkelt, billig og bærekraftig.

Du finner mere informasjon om Dennis og alt han steller med på hans Facebook eller på Instragram konto.

Dennis

15:00 - 15:30    Pause med salg av hagerelaterte produkter i foajeen.

15:30 - 16:30    «Den grenseløse hagen» med Espen Skarphagen. Bli inspirert av Espen som står bak bloggen Skarpihagen. Gjennom egne kanaler og podcasten "Grøntpodden" har han gjennom en årrekke delt tips og råd rundt planter og dyrking inne og ute. Han er bokaktuell og blir å se som ny dommer i årets sesong av Sommerhytta. I tillegg har han fast spalte i Bonytt og jevn tilstedeværelse i andre magasiner og nettsteder. Espen er opptatt av å spille på lag med naturen og ta vare på det vi har lokalt - i tillegg til å være en plantenerd som fyller uterommet med  rariteter! Med andre ord er hagen et rom hvor alt er lov, og hvorfor begrense seg når det er så mye gøyalt som spirer og gror? I dette foredraget vil du være med på en reise i form, farge og funksjon med biologisk mangfold og grenseløsheten som stikkord.

Skarpihagen Espens hage

16:30                Takk for i dag vel hjem!

Påmeldingsinformasjon og litt praktisk:

Hageselskapet Akershus i samarbeide med Hageselskapet Oslo er arrangører av Inspirasjonsdag -9.mars
For deg som liker hage.

Lokasjon:
Vi har måttet flytte arrangementet til OsloMet på Kjeller så merk at adressen er OSLO MET, KJELLER Kunnskapsveien 55, inngang blir merket.

Det er stor gratis parkeringsplass for dere som kjører bil.

Vi setter også opp buss for de som kommer med toget til Lillestrøm stasjon.  Bussavgang 08:50 og 09:25, og retur 16:45 og 17:15

NB! Plass på buss med ønsket avgangstid reserveres i menyen på vipps. Eller på e-post til puppi.bente@gmail.com ved betaling til bankkonto

Påmelding gjøres ved innbetaling til vipps 909283 eller ved innbetaling til konto 78770643243

Plassen er reservert når vi har mottatt innbetalingen, og din kvittering på innbetaling er din kvittering på plass.

Reservasjonen av plass er bindende, og avgift refunderes ikke ved forfall.

Priser
Medlemmer i det Norske Hageselskap 495.-
Ikke medlemmer 650.-
Prisen dekker alle foredrag, samt lunsj, kaffe/te og kake i pauser.

NB! Gi beskjed om allergier på e-post puppi.bente@gmail.com ved påmelding.

Førstemann til møllen prinsippet gjelder for påmelding.

Ved spørsmål, ta kontakt på e-post puppi.bente@gmail.com
eller telefon til Bente 922 48 200


Styrene i Hageselskapet Akershus og Hageselskapet Oslo ønsker velkommen!