Flott stokkroseDe viser godt igjen i alle hager, og trives best inntil en husvegg. Siden den blir så høy, liker den godt å få litt støtte. Stokkrosene kommer med nye blomster hele sommeren, og holder det gående helt til frosten kommer.

Stokkrosene blomstrer riktStokkrosene er normalt to-årige planter, men trives den, kan den godt komme igjen år etter år.  Den produserer masse frø som er lette å få til å spire. Lar du de stå på, klarer den reproduksjonen selv, og da er det bare å forsyne seg av mange småplanter. 

Lys stokkroseDere som liker å samle og så selv, dere sår de inne i mars/april og planter de ut når frosten ikke er til fare. De kan også sås direkte ute i mai/juni, men kommer da blomstrer den nok ikke før året etter. 

Du kan også få stokkrosene til å komme tilbake år etter år ved å gi den ekstra stimulans. Skjær av blomsterstanden på senhøsten, før den siste blomsten visner, så skal du se om ikke planten er vel så flott neste år. 

Starter du med et par forskjellige farger på blomstene, så har du året etter enda flere, da den ikke er så nøye på om den koser litt med naboplanten.